Gratis offertes aanvragen bij behangers!

Eenvoudig, vrijblijvend en snel offertes aanvragen.

Behangen in een paar stappen

  

Allereerst moet je het soort behang uitkiezen. Behang is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Er is bijvoorbeeld behang van papier, papier gecombineerd met kunststof en behang gecombineerd met glasvezel. Baseer je keuze op de te behangen muur en de functie van de ruimte. Een behanger is ook een specialist die je hierbij kan adviseren.

Voor het berekenen van het aantal rollen behang dat je nodig hebt moet je drie dingen doen:

  • Bereken de hoogte en de omtrek van de kamer
  • Deel de kamer omtrek door de breedte van de behangrol
  • Deel het totaal aantal banen door het aantal banen dat uit 1 rol past

Na het uitkiezen van het behang ga je de muur egaliseren. Dit houd in dat je het oude behang verwijdert, dit gebeurt meestal door het behang nat te maken of door het af te stomen.

Daarna begin je met het vullen van gaatjes, scheurtjes en oneffenheden. Dit doe je door de gaatjes te vullen met een vulmiddel en een plamuurmes. Voor grotere beschadigingen kan je meerdere lagen aanbrengen.  Vervolgens schuurt je de opgevulde plekjes helemaal glad, eerst met een grof schuurpapier en later met een iets fijner exemplaar.

Als de muur perfect glad is kan er behangen worden. Meet de hoogt van de kamer op en knip het behang 10 centimeter langer zodat je nog wat speling hebt. Vervolgens plak je de banen van boven naar beneden op de muur. Je kan hierbij kiezen om de banen overlappend of stotend te plakken!

Het insmeren van een baan behang doet je in 2 fases. Je begint met een helft, deze smeert u goed in en let daarbij vooral op de randen en punten. Vervolgens vouw je deze helft dicht, waarbij de zijkanten precies op elkaar liggen. Druk het behang niet te hard aan, hierdoor kan je een vouw in het behang krijgen. Hierna doe je hetzelfde met de andere helft.

Om er zeker van te zijn dat het behang recht komt te hangen kan je het best een loodlijn gebruiken.
Vervolgens druk je het behang van boven naar beneden aan met een droge, schone borstel. Hiermee hecht het behang goed aan de muur en verwijder je eventuele luchtbellen onder het behang.

Nadat de kamer is behangen laat je het drogen. Zet hierbij geen ramen open en zet de verwarming niet aan. Doe je dit wel dan gaat het behang uitzetten of krimpen waardoor het er erg lelijk uit gaat zien!

Vraag direct prijzen op voor een professionele behanger!